Cbs Het Baken doet mee aan het EU-Schoolfruit. Op woensdag t/m vrijdag delen wij twintig weken lang fruit uit aan de leerlingen als pauzehap.

Nieuw fruit wordt in de groepen geïntroduceerd door er wat over te vertellen of door er een filmpje over te laten zien. Onze leerlingen leren zo meerdere soorten fruit en groente kennen, hoe het smaakt en hoe het gegeten hoort te worden. Ze horen waar het vandaan komt, hoe ze het verbouwen en ze zien het proces tussen de boer die zaait tot de groenteboer die het verkoopt. De leerlingen zelf zeggen vooral dat ze het lekker vinden. Iedere keer reageren ze weer enthousiast als er fruit wordt binnengebracht, willen ze graag meehelpen met snijden en pellen en blijft er aan het einde van de week vrijwel niets over. We zijn er daarom van overtuigd dat er na dit project meer fruit gegeten zal worden dan voorheen. 

Via de link: https://www.euschoolfruit.nl/nl/schoolfruit.htm komt u op de website van EU-schoolfruit waar u wekelijks kunt volgen welk fruit of groente er aangeboden zal worden (leverancier: We Love Fruit International) en vindt u volop informatie over dit prachtige en bovenal gezonde project.